Predelava

 Več kot 100 letno tradicijo predelave smo v zadnjih dvajsetih letih za potrebe sokov modernizirali, razvili najnežnejše postopke priprave sokov in povsem podredili enemu samemu cilju- vrhunskosti!

Predelavo vršimo na preprostih načelih- izdelati biološko polnovredna živila!

Sam proces predelave se prične v zbirniku sadja, nadaljuje v fazo pranja sadja z vodo in v stiskalnico.

Potem pa v ustrezne zbirne  cisterne,  iz le-teh v kontroliran proces minimalne pasterizacije, katerega smo v letih razvili sami, saj so na trgu dostopne tehnologije enostavno za naše sokove pregrobe!

Smo eden redkih proizvajalcev v tem delu sveta, ki pripravljamo sokove z minimalno pasterizacijo, ki ne seže v visoke temperature in traja zelo kratek čas. 

Običajni  procesi večinoma potekajo, da v tovarnah najprej pasterizirajo (večinoma na ultra visokih temperaturah  med 95 in 120 in več stopinj Celzija) in shranjujejo sokove v cisternah in potem še enkrat pasterizirajo, ko polnijo v embalažo. Vsaka takšna pasterizacija zelo osiromaši živilo- le to je visoko procesirano, ravno obratno, kar si mi želimo zase in naše stranke!

Fazi pasterizacije sledi takojšnja polnitev v steklenice, ki so najboljša embalaža za shranjevanje živil!

Ko delamo bister sok, ga bistrimo s pomočjo alg Diatomej v posebnih naplavnih filtrih!

Ostale sokove z okusi pa delamo izključno iz najboljših, svežih sestavin!

V naših procesih nič ne dodajamo, za naše sokove lahko s polno odgovornostjo trdimo, da so resnično sadje, ki teče!!!